T27 – En resirkulert bygård

MELSOMGÅRDEN BLIR T27

Drammensere kjenner bygget under navnet Melsomgården etter Melsomfamilien som i lang tid drev et papirengros- og spedisjonsfirma i gården. Firmaet utviklet seg til å bli et av landets ledende grossistfirmaer i papir og kortevarer, leketøy og gaveartikler, alt holdt til i lager, drift og kontor i Tollbugata 27. Etter hvert ble driften flyttet ut av gården og andre virksomheter flyttet inn. I en periode på 1960-tallet holdt jazzklubben Blue Note til i toppetasjen. Det er med andre ord mye historie i disse veggene og vi håper dere vil være med å skape nytt liv og nye historier i T27!

Bygården vil fremstå i ny og lekker drakt der fasaden blir behørig tatt vare på. Utvendig vil bygget få en lys gråtone, sorte vinduskarmer og sorte spiler på balkonger og svalganger. Enkelt, tidløst og klassisk.

Innvendig strippes alt ned til råbetong og bygges opp på nytt for å imøtekomme dagens krav.  De 31 leilighetene er stylet av interiørarkitektfirmaet Kubik. Du kan velge mellom en stilren og lys variant, og to mer påkostede og lekre leilighetskonsepter med hvert sitt arkitektoniske uttrykk der design og farger står i fokus. Disse to er tilvalgsmuligheter.

T27 er på 5 etasjer med næring i 1. etasje og en gedigen takterrasse på hele 158 m2 på toppen. Her får du panoramautsikt over hele Drammen og fantastiske solforhold hele sommeren! De fleste leilighetene kommer med egen balkong eller tilgang til parsell på takterrassen, samt en stor og grønn oase i bakgården med lekeapparater og sitteplasser.

Nyt livet i T27!

Du skal style din leilighet som deg selv!

Synes du det er vanskelig å se hvilke farger som passer sammen og hvordan det vil ta seg ut i virkeligheten? Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal sette sammen farger og materialer til en helhet. Det har vi gjort noe med!

I T27 kan du velge mellom tre ulike interiørkonsepter designet av interiørarkitektfirmaet Kubik. Alle leilighetene kan leveres i en luftig og lys variant som standard, og to som har en mer særpreget design og påkostet utførelse slik at du slipper å måtte bruke tid og krefter på å interiørdesign. Her får du det lille ekstra som løfter leiligheten til noe utenom det vanlige i dagens boligmarked!

Kjøkkeninnredning kommer fra HTH, benkeplate i laminat. Vifte/avtrekk er integrert i skap.  Badene blir levert med flislagte gulv og dusjsoner, samt en miks av flis og malte flater på vegg. Alle rom foruten bad vil få parkett på gulv og malte, slette vegger og himling i samme farge som vegg.

Dersom du går for tilvalgspakken får du en interiørdesignet leilighet der farger og materialvalg er valgt ut etter en avstemt fargepalett med røffe detaljer.

3d Illustrasjonsfoto

DAG

Dag kjennetegnes av den klassiske nordiske, lyse stilen i materialer og fargevalg. Vegger og himling blir malt i samme farge for å skape et helhetlig og luftig uttrykk. Fargene går i dus  granskygge ( dempet grønn ) hvitlyng og rosa. Dette er lyse fargetoner som vil skifte i ulikt lys, fra det mer grålige til det syrligere lyse grønne. Du får enstavs parkett i ask på gulvet i kjøkken og oppholdsrom, mens badet kommer med fliser med marmorpreg. Kjøkkenet inneholder en langstrakt og lys kjøkkenbenk med hvitt armatur over mørke underskap som en fin kontrast. Kjøkkenbenken er laminat, av typen Glitter Bianco fra HTH. Badet kommer med armatur i kobber, nøye avstemt til veggfliser/flater i fargene avokado og rosa.

Skinner du som sola og er munter til sinns og foretrekker de lyse farger? Vi tror du vil trives med  stilalternativet DAG.

Natt

Natt kjennetegnes av en mørkere og mer kontinental stil med bruk av matt sorte detaljer på badet og kjøkkenet, blåtoner og en rikere fargepalett. Du får et mørkt eikegulv i enstavs parkett som gir en rustikk og røff følelse i alle oppholdsrom, mens badet vil få beige/grå fliser på gulvet. Kjøkkenet har sort kum og matchende armatur, laminat benkeplate i ask og midnattsblå underskap og lyse overskap i ask. Drøm deg bort i soverommet malt i dempet lavendel og la deg inspirere til å velge nattens blåtoner på veggene i kjøkken og stue .

Er du et nattdyr som kvikner til etter middag og liker å utfordre med både farger og stil? Vi tror du vil trives med stilalternativet NATT.

Hverdag

Hverdag er ditt blanke lerret, en lys og moderne leilighet der du selv kan fargesette oppholdsrommene etter ditt eget hode! Mange liker å sette sitt eget preg på leiligheten og da er Hverdag det beste alternativet. Her får du gjennomgående hvitmalte flater i alle rom, trestavs eikeparkett på alle gulv unntatt badet der det kommer grå fliser. Kjøkkenet kommer med slette hvite fronter og benkeplate i laminat av typen Betong fra HTH.  Badet fremstår som lyst og innbydende med hvit porselenvask og tilhørende innredning, soft white fliser på vegg i dusjsonen og krom armatur.

Liker du å skifte stil og farge på møbler og interiørdetaljer med jevne mellomrom? Vi tror du vil trives best i varianten HVERDAG!

Takterrassen
I T27 får du tilgang til det som vi håper kan bli byens fineste takterrasse på hele 158 m2 med gode solforhold. Med tanke på jazzklubben Blue Note som holdt til her på 60-tallet skulle det være duket for en videreføring av historien. En terrasse vi håper vil inspirere og invitere til samhold, sosiale sammenkomster og sanselighet!

Bakgården
T27 har en stor bakgård som vil fremstå som en grønn oase med innbydende lekeapparater og sitteplasser der du kan slappe i mer skjermede omgivelser.

Fellesareal
Prosjektet vil ha en rekke fellesarealer som blant annet oppgang og gang, sykkelparkering, bod-områder og takterrasse.
Takterrassen vil være et flott tilbud til alle beboere.

Sykkelparkering
Det vil bli hele 63 sykkelplasser inne, 31 med lademulighet for elsykkel.

Garasje/parkering
Det vil være 10 parkeringsplasser for kjøp i prosjektet. Forøvrig er det gode parkeringsmuligheter i området, hvorav det leies ut parkeringsplasser i Tollbugata 26 via Nordic Park for kr 1 125,- pr mnd pr 25.06.19. Det er mulighet for lading av elbil i garasjen, dette blir tilvalg.

Borettslag
T27 blir et frittstående borettslag. Det er ikke et krav om medlemskap, og derfor heller ingen forkjøpsrett. Det blir både 2- og 3-roms, samt én 4-roms, i størrelsesorden 34-84 m2. Utfyllende opplysninger blir ytterligere beskrevet i prosjektbeskrivelsen.

Forretningsfører er tilknyttet NBBO, som er Drammensregionens største.

Hva betyr det egentlig å bo i et borettslag?
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens du som andelseier eier andeler og som gir deg gir borett til en bestemt leilighet.

Felleskostnadene er forbundet med driften/vedlikeholdet av eiendommen og du som andelseier betaler felleskostnader hver måned. Disse pengene brukes til å betale ned fellesgjelden.  Det er viktig at du som ønsker å flytte inn i T27 gjør deg kjent med vedtektene og organiseringen i T27. Opplysningene får du fra megler, eller les om det i salgsprospektet.

Dokumentavgift
Vanligvis når du kjøper bolig, må du betale en dokumentavgift til staten. Dokumentavgiften er på 2,5% av omsetningsverdien. Når du kjøper bolig i et borettslag trenger du derimot ikke å betale dokumentavgift.

Info om eiendomsskatt
Det er pr i dag ikke eiendomsskatt i Drammen kommune.